Richtlijnen Covid tijdens competitie

12 september 2020


Beste tennisliefhebbers,  

De tenniscompetitie begint deze maand weer, gelukkig dat er weer veel kan in de coronatijd. We moeten echter de richtlijnen van het RIVM blijven hanteren om zo de gezondheidsrisico’s te minimaliseren. De belangrijkste regel is 1,5 meter afstand houden, gelukkig leent het tennisspel zich daar prima toe. Echter bij het gezellig nazitten in de kantine en bij het douchen is het door de geringe ruimte wat lastiger. Komende periode spelen 12 teams competitie, gelukkig zijn er maar twee momenten dat er twee teams tegelijk thuis spelen. We gaan met die teams in overleg over de aanpak om bijvoorbeeld het aanvangstijdstip zo te kiezen dat ze niet gelijk beginnen. Het blijft natuurlijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid om aan de RIVM-richtlijnen te voldoen. Het bestuur heeft samen met de kantinecommissie besloten tot onderstaande aanpassingen.     

Kantine
Samen met de kantinecommissie hebben we aan de hand van de richtlijnen van de KNLTB besloten om de kantine zo in te gaan richten dat we hier aan kunnen voldoen.

1. Voor het competitieteam wordt een ruime tafel gereserveerd, daar krijgen alle spelers een vaste plek aangewezen (aanvoerder thuisspelende team moet dit begeleiden)

2. Er komt een looproute in de kantine, de hoofdingang wordt uitsluitend uitgang en de zij-ingang wordt de reguliere ingang.

3. Iedereen moet bij binnenkomst in de kantine zijn of haar handen desinfecteren, er is voldoende desinfectie middel aanwezig

4. De kantinecommissie gaat de lay-out van de kantine wat herinrichten, ga daarna niet zelf de kantine weer herinrichten.

5. Iedereen die in de kantine komt moet zijn/haar naam en adres noteren, adres geldt vooral voor niet leden van TCO (Horeca-regels)

6. Houd rekening met de vrijwilligers in de kantine en volg hun aanwijzingen zonder morren op, ze staan er voor ons allemaal  

Douchen op wedstrijddagen
Onze accommodatie beschikt over kleine kleedkamers en douches. We willen deze faciliteiten tijdens de competitie grotendeels aan onze gasten laten. Kleed je daarom zoveel als mogelijk alvast thuis om. Door de geringe douchecapaciteit vragen we alle spelers van het thuisspelend team om na de wedstrijden niet te douchen in de kleedkamers van TCO, maar dit later thuis te doen.

Ik vraag allemaal jullie begrip voor deze keuzes en begrijp dat dit soort belemmeringen vervelend is.  Maar we prijzen ons gelukkig dat we weer competitie mogen tennissen kan en moeten ons niet gaan focussen op de beperkingen. Laten we er alles aan doen om te voorkomen dat Covid-19 weer ons leven gaat beheersen. Ik reken op jullie.    

Sportieve groeten,  

Namens het bestuur,
Geert Sibma, Voorzitter

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 516 514 700

T.C. Oosterwolde

Jardingapad 2
8431MR Oosterwolde

KVK-nummer

40000358